Network Attack Blocker

Het Kaspersky-programma beschermt de computer tegen netwerkaanvallen.

Een netwerkaanval is een poging tot inbraak in het besturingssysteem van een externe computer. Criminelen gebruiken netwerkaanvallen om de controle over het besturingssysteem te krijgen, de blokkering van de toegang tot het besturingssysteem te veroorzaken of toegang tot gevoelige informatie te verkrijgen. Voor het bereiken van deze doelen voeren criminelen directe aanvallen uit, zoals poortscans en beveiligingsaanvallen, of gebruiken ze malware die is geïnstalleerd op de computer die wordt aangevallen.

Netwerkaanvallen kunnen worden opgedeeld in de volgende soorten:

Network Attack Blocker inschakelen en uitschakelen

Belangrijk: Als je Network Attack Blocker uitschakelt, wordt het onderdeel niet automatisch opnieuw ingeschakeld wanneer Kaspersky opnieuw start of nadat het besturingssysteem herstart. Je moet Network Attack Blocker handmatig opnieuw inschakelen.

Bij de detectie van gevaarlijke netwerkactiviteit voegt het Kaspersky-programma het IP-adres van de aanvallende computer automatisch toe aan de lijst met geblokkeerde computers, tenzij de aanvallende computer op de lijst met vertrouwde computers staat.

Lijst met geblokkeerde computers wijzigen

Je kunt de lijst met vertrouwde computers maken en wijzigen. Het Kaspersky-programma blokkeert de IP-adressen van deze computers niet automatisch, zelfs nadat gevaarlijke netwerkactiviteit van deze computers is gedetecteerd.

Lijst met vertrouwde computers wijzigen

Bij de detectie van een netwerkaanval registreert het Kaspersky-programma informatie over de aanval in een rapport.

Opmerking: als Network Attack Blocker stopt met werken vanwege een fout, kun je het rapport bekijken en proberen het onderdeel opnieuw te starten. Als het probleem aanhoudt, kun je contact opnemen met de Klantenondersteuning van Kaspersky.

Rapport over Network Attack Blocker bekijken